معرفی بلوک هبلکس سایز 8 سانتی متر
بلوک هبلکس سایز 8 سانتی متری چیست؟
بلوک هبلکس سایز 8 سانتی متر همان بلوک بتنی اتوکلاو شده است که اصطلاحا به آن، بلوک هبلکس (Hebelex) یا بلوک AAC گفته میشود. بلوک هبلکس با استفاده از تکنولوژی روز دنیا، به صورت منحصر به فردی طراحی و تولید شده است.
بلوک هبلکس از ترکیب سیمان، پودر آلومینیوم، پودر سیلیس و آب تولید شده است. مواد اولیه (سیمان، پودر آلومینیوم، پودر سیلیس و آب) در شرایط کنترل شده با یکدیگر مخلوط میشوند که به این مخلوط به دست آمده، کیک هبلکس هم گفته میشود.
بلوک هبلکس با طرح اختلاط استاندارد بلوک بتنی هوادار، تولید میشود. مخلوط مواد اولیه یا همان کیک هبلکس تولید شده، وارد تونل اتوکلاو میشود. کیک هبلکس در تونل اتوکلاو تحت فشار مشخص و کنترل شده بخار آب، عملآوری میشود. پس از عملآوری، بلوک هبلکس تولید شده، 8 سانتی متر برش میخورد و آماده میگردد.
بلوک هبلکس سایز 8 سانتی متر یا همان بلوک هوادار بتنی اتوکلاو شده را تحت عنوان Aerated Autoclaved Concrete میشناسند که به اختصار AAC هم گفته میشود. نسل جدید بلوکهای AAC به عنوان بلوک ساختمانی کاربرد دارند.
بلوک هبلکس سایز 8 سانتی متر دارای گواهینامه استاندارد میباشد که مجهز به نشان ملی استاندارد ایران است. ناگفته نماند که بلوک هبلکس باکیفیت قادر به دریافت گواهینامه استاندارد میباشد و بلوکهای بیکیفیت و قیمت پایین، فاقد استاندارد و گواهینامه هستند.
بلوک هبلکس استاندارد از ترکیب سیمان و پودر سیلیس تولید شده است و در مقابل، بلوک هبلکس غیراستاندارد دارای آهک و ترکیبات آن میباشد. آهک و ترکیبات آهک باعث افت کیفیت بلوک هبلکس میشوند.
بلوک هبلکس غیراستاندارد (بدون درنظر گرفتن سایز و ابعاد بلوک هبلکس) در اثر فشار و بار ثقلی وزن دیوار، دچار ترکخوردگی و شکست میشود. قیمت بلوک هبلکس در مقایسه با قیمت بلوک آهکی بالاتر میباشد، چرا که کیفیت بلوک هبلکس بالاتر است.
معرفی بیشتر بلوک هبلکس
در صنعت ساختمانسازی، استفاده از بلوک هبلکس استاندارد و دارای گواهینامهی فنی، الزامی است. پیشتر اشاره کردیم که کیفیت بلوک هبلکس از بلوک آهکی بهتر و بالاتر میباشد. بلوک هبلکس در مقایسه با بلوک بتنی (در اندازهی واحد و یکسان) وزن کمتری دارد و تقریبا وزن بلوک هبلکس سایز 8 سانتی متری، یک پنجم یا 20% وزن بلوک بتنی 8 سانتی متری میباشد.
اگر جایی از کسی شنیدید که به بلوک هبلکس، بلوک سبک گازی میگوید، تعجب نکنید! بلوک هبلکس اسامی مختلفی دارد که بلوک سبک گازی یکی از انواع آنها میباشد.
ابعاد بلوک هبلکس
گاها افراد سوال میپرسند که بلوک هبلکس سایز 8 سانتی متر، در مقایسه با بلوک بتنی سبک میباشد، آیا این بلوک سبک وزن، تحمل مصالح ساختمانی را دارد؟
بله، بلوک هبلکس 8 سانتی متر در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی، بادوام میباشد و تحمل مصالح ساختمانی سنگینتر را دارد. در صنعت ساختمانسازی برای طراحی بهینه ساختمان و مقاومسازی آن در برابر زلزله، از بلوک هبلکس 8 سانتی متر استفاده میشود.
علاوه بر این که بلوک هبلکس، ساختمان را در برابر زلزله ایمن میکند، عایق صوت میباشد. دیوارهای ساخته شده با بلوک هبلکس مانع از نفوذ صوت و عبور سر و صدا هستند و از ایجاد آلودگی صوتی در داخل منزل، جلوگیری میکنند. چینش بلوک هبلکس به عنوان دیوار، فوق العاده ساده و راحت است.
فضای بین بلوک هبلکس را چسب مخصوصی پر میکند. چسب مخصوص بلوکهای هبلکسی به صورت پودری است و در کیسههای 25 کیلوگرمی بستهبندی شده است و به فروش میرسد. چسب مخصوص دارای رنگبندی میباشد و به دو دستهی چسب پودری خاکستری و چسب پودری سفید تقسیم میشود که بر اساس نیاز پروژه، رنگ آن توسط نصاب تعیین میشود. هر کیسهی 25 کیلوگرمی با 6 تا 7 لیتر آب با همزن برقی به صورت یکنواخت و به دور از آلودگی مخلوط میشود.
مطالعه مطالب بیشتر
ناگفته نماند که وزن هر بلوک هبلکس به قدری کم میباشد که هزینهی حمل و نقل آن (که بر اساس وزن محاسبه میشود)، به صرفه میباشد. از طرفی، مخلوط چسب پودری که تهیه شد به حالت خمیری میباشد. نصاب به راحتی با استفاده از ماله شانهای، خمیر چسب را بین فضای مابین بلوکهای هبلکس میکشد و سطح جانبی بلوکها را به یکدیگر میچسباند.
فرآیند آمادهسازی چسب مخصوص بلوک هبلکس همانند فرآیند آمادهسازی چسب پودری کاشی و سرامیک میباشد. گاها افراد از ملات سیمانی برای چسباندن سطح جانبی بلوکهای هبلکس استفاده میکنند که جلوهی زیبایی ندارد.
از طرفی، سازنده کلی هزینه میکند که بهترین متریال را بخرد و در ساختمانسازی استفاده کند، پس خرید چسب پودری مناسب بلوک هبلکس، در برابر هزینه خرید بلوک هبلکس، فوقالعاده ناچیز است.
ابعاد بلوک هبلکس
چرا در صنعت ساختمانسازی، بلوک هبلکس سایز 8 سانتی متر، کارایی دارد؟
چرا بلوک هبلکس؟
سبک بودن بلوک هبلکس سایز 8 سانتی متر در مقایسه با سایر بلوکهای ساختمانی (بتنی، آهکی) مشهود است. از این رو، در صنعت ساختمانسازی به نام بلوک سبک هلبکس شناخته شده است.
بلوک هبلکس سایز 8 سانتی متر
در ابعاد برابر، با توجه به جرم حجمی و چگالی پایین بلوک هبلکس، وزن این نوع بلوک سبک معادل یک سوم یا به عبارتی، 33% بلوکهای سنتی است. نیروی اینرسی زلزله رابطه مستقیمی با وزن ساختمان دارد، پس جایگزین شدن مصالح سبک وزن به جای مصالح سنگین و بیکیفیت، وزن ساختمان را پایین میآورد.
پایین آمدن وزن زلزله به معنای کاهش نیروی اینرسی زلزله میباشد. مطابق آییننامه 2800 زلزله ایران، سبکسازی وزن ساختمان میبایست به صورت متناسب صورت گیرد تا در ادامه، شاهد کاهش نیروی جانبی ناشی از زلزله باشیم.
بلوک هبلکس 8 سانتی متری علاوه بر آن که مقاوم میباشد، وزن ساختمان را کاهش میدهد و منجر به کاهش نیروی جانبی زلزله میگردد. کاهش نیروی جانبی زلزله به معنی کاهش اثرات مخرب است. یکی از دلایلی که انواع سایز بلوک هبلکس مورد توجه سازندگان قرار گرفته است، کاهش بار ثقلی دیوارها در زمان طراحی سازه منجر به کاهش 30 درصدی فولاد مصرفی ساختمان میشود.
هر چه فولاد مصرفی کمتر شود، قاعدتا هزینههای ساخت هم کاهش مییابد. استفاده از بلوک هبلکس، عملا زمینهی حذف گچ و خاک را فراهم میکند. یکی دیگر از دلایل محبوبیت بلوک هبلکس در صنعت ساختمانسازی، سطح رویهی بلوک میباشد که صاف و سفید است و دیگر دیوارها نیازی به گچ و خاک ندارند و میتوان به همان لایهی گچی روی بلوک هبلکس اکتفا کرد.
طول عمر بلوک هبلکس در حدود 80 سال محاسبه شده است و در ایران، جزو بهترینها به شمار میرود. ناگفته نماند که انواع سایز بلوک هبلکس تولید شده در بازار، در برابر حرارت مقاوم و گرما هستند.
کاربرد بلوک هبلکس در صنعت ساختمانسازی
در صنعت ساختمانسازی، همان طور که پیشتر اشاره کردیم، از بلوک هبلکس برای ساخت دیوارها استفاده میشود که روزانه به صورت متوسط، هر استادکار میتواند 45 مترمربع را بپوشاند. یعنی بلوکها را قرار دهد و مابین آنها را با چسب مخصوص پر کند.
قیمت بلوک هبلکس بر اساس متر مکعب محاسبه و اعلام میشود. سایز بلوک هبلکس برای دیوارهای داخلی و خارجی متفاوت است. دیوارهای خارجی ساختمان میبایست عرضی معادل 20 سانتی متر داشته باشند و دیوارهای داخلی ساختمان، اصولا عرضی معادل 15 سانتی متر دارند.
در صنعت ساختمانسازی از بلوک هبلکس 8 سانتی متر و 10 سانتی متر و 12 سانتی متر استفاده میشود. سازنده یا مهندس پس از آن که ضخامت دیوار را تعیین کرد، مساحت دیوار را محاسبه میکند و سپس حجم بلوک هبلکس مورد نیاز را برآورد میکند و مطابق همان خرید میکند.
بیستر بخوانید: مقاومت بلوک هبلکس در برابر زلزله
چیدمان بلوک هبلکس
بلوک هبلکس به صورت حجمی و با واحد متر مکعب به فروش میرسد، پس سفارش خرید میبایست مطابق حجم دیوار باشد نه مساحت آن. حجم هر بلوک هبلکس سایز 8 سانتی متری معادل 0.012 متر مکعب میباشد. از این رو، برای پوشش هر متر مربع از دیوار، به 6.67 عدد بلوک هبلکس و برای پوشش هر متر مکعب از دیوار، 83.3 عدد بلوک هبلکس نیاز است.
ابعاد بلوک هبلکس 8 سانتی معادل 8×25×60 سانتی متر مکعب میباشد. در هر پالت، 152 عدد بلوک هبلکس سایز 8 جای گرفته است. هر پالت میتواند 22.8 متر مربع را پوشش دهد. چسب مصرفی برای هر یک متر مربع از بلوک هبلکس 8 سانتی متری، 1.5 کیلوگرم میباشد.
حجم هر پالت بلوک هبلکس 8 سانتی معادل 1.824 متر مکعب است. دانستن این اطلاعات برای محاسبه تعداد بلوکها لازم و ضروری است. برخی از کمپانیهای تولیدکننده و سازندهی انواع بلوکهای هبلکس به بلوک هبلکس، بلوک بتن سبک اتوکلاو شده AAC2 و AAC4 هم میگویند.
ابعاد بلوک هبلکس
حمل و نقل بلوک هبلکس
حمل و نقل بلکو هبلکس به دو صورت انجام میشود، یکی دستی و دیگری پالتی. در روش حمل و نقل پالتی، با استفاده از پالت، آسیبی به بلوک هبلکس وارد نمیشود. پیشتر اشاره کردیم که هر پالت از ابعاد بلوک هبلکس 8 سانتی، معادل 152 عدد میشود که با هر پالت میتوان 22.8 متر مربع از دیوار را پوشش داد.
هر تریلی میتواند 18 پالت هبلکس سایز 8 سانتی متر را جابهجا کند. در عوض هر کامیون جفت محور توان جابهجایی 10 پالت از بلوک هبلکس سایز 8 را دارد. ظرفیت کامیون تک محور در حمل و نقل بلوک هبلکس معادل 8 پالت از بلوک هبلکس سایز 8 سانتی متر میباشد.
حمل و نقل بلوک هبلکس توسط باربریهای مجاز و دارای بیمهنامه صورت میگیرد. هر بلوک هبلکس در بستهبندی و تسمهکشی بر روی پالت چوبی و یا پلاستیکی در ابعاد مختلف آماده میشود و سپس توسط باربریها ارسال میشود. نرخ باربریها (هر نوع وسیلهای) در سراسر ایران مشخص است و برای مصرفکننده (سازندهی ساختمان) به صرفه میباشد.
منبع: siporex.ir